יינות האי הטרופי הנשכח
לאימי היה בקבוק יין מדירה לבישול מתחת לכיור במטבח, שהיתה מוסיפה ממנו לתבשילים. אני זוכר שכילד ניסיתי פעם לטעום ממנו וטעמו היה דלוח ומגעיל. מה גדולה היתה פליאתי בעת הטעימה לראשונה של יין מדירה איכותי.
יין עז טעם מאי הגעש סנטוריני
כאשר מגיעים לראשונה לאי סנטוריני, קשה שלא לפלוט וואוו ארוך. שקיעות סגולות, ים כחול מאופק עד אופק, כל אחד יכול למצוא בו את אשר הוא אוהב ולכן, האם זה פלא שמצאתי בו את היין אשר אהבתי?
סוטרן – זהב בכוס (חלק ב')
"שאטו איקם טעמת כבר?" הוא שאל. "עדיין לא" הודיתי. "תקשיב טוב" הוא אמר "יש יינות סוטרן מעולים, אבל איקם הוא ליגה מעל". בו ברגע החלטתי שמחר, עם בואה של אשתי, אזמין אותה לכוס של איקם, מה רבה היתה האכזבה כאשר....
סוטרן – זהב בכוס (חלק א')
בשעת לילה מאוחרת חיפשתי איזה ממתק שישיב את ליבי. הבית היה חשוך ואור המקרר נפל על בקבוק יין לא מוכר. העושר המדהים של היין כמעט הפיל לי את הלסת. זה היה הרגע בו נפלתי בשבי יינות סוטרן.
ביקור מתוק וקצת מריר בטוקאי – חלק ב'
אין ספק שיין טוב בא עם מחיר, אבל 40,000 דולר לבקבוק של טוקאי אסנסיה, נשמע מעט מוגזם. עם זאת, יינן היקב, טוען שהיקב אינו מרוויח ממכירת היין, כיוון שלייצור כפית אחת אחד שלו נדרש קילו ענבים....
ביקור מתוק וקצת מריר בטוקאי – חלק א'
הוא ביקש שניפגש איתו בתחנת הדלק ומשם הוא יקח אותנו לטעימה. מי לעזאזל מזמין מבקרי יין לפגישה בתחנת דלק, במקום ביקב? הרפתקה בטוקאי שבהונגריה. כך זה התחיל....
טעימת קוניאק עד הבית
כולנו כבר התרגלנו שכל הקניות מגיעות לנו עד הבית החל מכורסה ועד מעשנה. כולנו התרגלנו לכך שהאוכל מגיע מהמסעדה עד הבית והיין מגיע מהחנות לסלון. אבל כיצד מתנסים בחוויות אלכוהול חדשות מבלי לקנות בקבוק שלם? איך משחזרים את טעימות האלכוהול באמצעות הדרכת מומחה?
ריברה דל דוארו
ריברה דל דוארו, שבה מייצרים כמה מהיינות הטובים בעולם מרוחקת שעה נסיעה דרומית למדריד, אבל מרגישה כמו עולם אחר. קשה לארגן טיול יין שם, לפעמים קשה מאוד. חלק מהיקבים האיכותיים כלל אינם ערוכים לביקורים: הם קטנים מאוד, אין להם חדר טעימות, והם גם לא מעודדים ביקורים. אמרתי "לא מעודדים"? התכוונתי "מכשילים את המבקר האקראי". אבל המאמץ משתלם. קראו מדוע.
מסורת בת 150 שנה נשברת, בצירי פורט 2016 ו 2017 יוצאים לשוק
חובבי פורט ברחבי העולם מבולבלים. פעם ראשונה, מזה 150 שנה, שחררו היקבים בפורטוגל שתי שנות בציר יוצאות דופן באיכותן, אחת אחרי השנייה. או כפי שאמר מנכ"ל אחד היקבים: אם שנת בציר מיוחדת היא אירוע כה נדיר, אז לא פלא שאתם שואלים אותי למה לעזאזל אתם עושים זאת שנתיים ברציפות?
תעלומה בסנט אמיליון
היינו אז צעירים ויפים מאוהבים אחד בשניה וגם בטעמים של צרפת. נודדים מיקב ליקב באזור סנט אמיליון שבבורדו, מבוסמים ומצחקקים. כששבנו ארצה, שאלתי את עצמי, האם היתה זו האווירה והקסם באוויר שגרמו ליין להיות נפלא כל כך? לאחר שנים, חזרתי לסנט אמיליון כדי לפתור את התעלומה.
כיצד יהודי אמריקה בוחרים יין לחג
כשביקרתי לאחרונה בשיקאגו, חבר מקומי, יהודי אמריקאי, הזמין אותי לטעימת יינות כשרים, כדי לסייע בבחירת היין שיעלה על שולחן החג. מה שהתרחש באותה טעימה הפיל לי את הלסת, תרתי משמע.
250 יינות בשעתיים וחצי
כמה תהיו מוכנים לשלם בעבור שעתיים וחצי במחיצת כמה יינות טובים? אנחש שרובכם לא תהיו מוכנים לנקז מארנקכם סכום מופרך של קרוב ל-400 דולר בעבור תענוג כזה. אבל מה אם אתם חובבי יין מושבעים, יש לכם יום הולדת בימים הקרובים ומבטיחים לכם את האפשרות לטעום 250 יינות מהטובים בעולם? האם לא תהיו מוכנים לקבל מתנה חד פעמית כזו?