בעקבות הטעם הטוב, עם יוסי גינוסר
  • ראשי
  • קצת עלי
  • ביקורת מסעדות
  • אוכל טוב
  • יין
  • טיולי אוכל ויין
  • יצירת קשר
  • English
  • ראשי
  • קצת עלי
  • ביקורת מסעדות
  • אוכל טוב
  • יין
  • טיולי אוכל ויין
  • יצירת קשר
  • English
בעקבות הטעם הטוב, עם יוסי גינוסר
  • ראשי
  • קצת עלי
  • ביקורת מסעדות
  • אוכל טוב
  • יין
  • טיולי אוכל ויין
  • יצירת קשר
  • English
  • ראשי
  • קצת עלי
  • ביקורת מסעדות
  • אוכל טוב
  • יין
  • טיולי אוכל ויין
  • יצירת קשר
  • English
תענוגות בשרים וקאיפיריניה בברזיל
ראשי » טיולי אוכל ויין » תענוגות בשרים וקאיפיריניה בברזיל

מגזין WINET קישור לכתבה שפורסמה במגזין "winet"

אכלתי כבר בכמה מסעדות בשר בעולם. כל ארץ "בשרית" והמעלות שלה. למשל, אין כמו ה-steakhouse האמריקאי לעסיסיות ונימוחות. מנגד, אין כמו הפאריז'ה הארגנטינאית לאסאדו עוצמתי. אולם מי שמחפש מגוון בלתי נתפס של בשרים, רק הצ'ורסקרייה הברזילאית (רודיזיו) ניצבת בפסגה. עם כניסתך למסעדה לא תוכל לפספס את שולחן הבופה הענק, ממנו תוכל לקחת, ללא תשלום נוסף, סלטים טריים ומבושלים , קוויאר, סושי, מיני גבינות, סלמון מעושן, צדפות, פרושוטו, דברי מאפה, פשטידות ועוד ועוד. אנא תזהר לא להתמלא, העיקר עוד לפניך. עם התיישבותך ליד השולחן תקבל כרטיס. צידו האחד ירוק וצידו השני אדום. השתמש בו בתבונה, כיוון שבמידה ותשכח לרגע להופכו לאדום, תמצא על צלחתך הררי בשר.

6

מלצר בפעולה בצ'ורסקריה

כל דקותיים בערך, יעבור ליד שולחנך מלצר עם שיפוד ענק ויציע לחתוך לך נתח בשר: פיקניה (rumpsteak) החביב כל כך על הברזילאים, צלעות, ריבאיי, סינטה, אנטריקוט, שייטל, כבש, חזיר, עוף ונקניקיות. חייבים לציין שברודיזיו לא יתקמצנו עליך בנתחים טובים. תרצה להתמקד בפילה? תקבל צלחת מלאה ממנו. השירות הוא בדרך כלל מצויין. לעיתים תרגיש שיש לך כמעט מלצר אישי. נסה להפיל מזלג ובדוק תוך כמה שניות תמצא חדש על שולחנך. לקינוח יוצע לך מגוון של מנות אחרונות. אלו לא בהכרח גולת הכותרת של המסעדה והן מצטיינות בעיקר בכמות. כאשר תתגלגל החוצה מהמסעדה, סביר שיציעו לך להחזיר אותך למלון (כפי שגם אספו אותך ממנו) על חשבון המסעדה. אם היתה זו מסעדה בסלבדור דה בהייה, בסאו פאולו או בריו דה ז'אנרו, תמיד תצא מהרודיזיו שבע ומחוייך. באשר לעלות, זו לא תמיד תשמח אותך. רמת המחירים בברזיל דומה לישראל, ובשר איכותי הוא אף פעם לא עניין זול.

5

גריל ברזילאי

אוכלים טוב ושותים נהדר

לאחר יומיים בברזיל, סימסתי לאשתי: "התמכרתי לקאיפיריניה, תודיעי לעץ הליים שבחצר שהלך עליו כשאני חוזר..". ואכן, מאז חזרתי, זה הקוקטייל החביב עלי, ועץ הליים שבחצר פשוט לא עומד בקצב. קאיפיריניה הוא הקוקטייל הלאומי בברזיל ושותים אותו בכל מקום: החל מהמסעדות הכי מפונפנות בסאו פאולו, דרך הבארים באיפינמה ועד אחרון הקיוסקים הפזורים לאורך חוף קופקבאנה בריו. מרכיביו פשוטים: קשאסה, ליים, אבקת סוכר וקרח. הקשאסה (או אגווארדיינט) אינו זהה לרום. בעוד שהאחרון מיוצר לרוב ממולאסה, הקשאסה מיוצרת מקני סוכר. יש האוהבים את הקאיפיריניה שלהם עשוייה עם וודקה, ואז היא נקראת קאיפיוודקה או קאיפירוסקה. לליים אין תחליף או כמעט ואין. פעמים רבות ניסיתי לעשות קאיפיריניה עם לימון, אבל זה פשוט לא זה. יחד עם זאת, יש לי תגלית: ניתן להשתמש בלימונקווט וזה מעולה! בחלק מהבארים בישראל מכינים קאיפיריניה עם לימונדה, דבר המבייש את המשקה המפואר הזה. אל תתפשר על קאייפיריניה העשוייה עם ליים טרי, וגם אתה תתמכר כמוני...

Caipirinha-sun-sentinel_ful

קאיפיריניה

חוף קופקבאנה בריו הוא חוף מדהים: רצועת חול אינסופית ברוחבה, טיילת מקסימה, כדורעף חופים, ובחורות משגעות בחוטיני. אם תפתח חיבה מיוחדת לקאיפיריניה, ישנה סיבה טובה נוספת לרדת לשפת הים: לאורך הטיילת פזורים קיוסקים במרחקים קצובים. עשה לעצמך טובה, צא לטיול של אחר הצהריים על החוף, ועל מנת לצנן את הגוף מהחום והמראות המשגעים, עצור בכל קיוסק והורד כוס קאיפיריניה. לא בטוח שתרצה לחזור למלון.

10

שפת הים בריו

קאיפיריניה מושלמת בבית

קטום את הקצוות של 1-2 ליים, וחתוך לפרוסות. שים בכוס רחבה והוסף 3 כפות גדושות אבקת סוכר (תלוי בטעם). קח עלי וכתוש את הליים והסוכר בכוס במשך כ-15 שניות, עד שהכוס מתמלאת במיץ. הוסף קרח עד למעלה, ומלא את הכוס בקשאסה עד גדותיה. ערבב באמצעות כף מספר פעמים. קשט בפלח ליים, נעץ קש רחב והגש מייד.

להלן כמה רודיזיו מומלצים

Vento Haragano
Avenida Reboucas 1001
Sao Paulo, Tel. 11-30834265


Fogo de Chao
Praca Colombo 4- Rio Vermelho
Salvador –BA, Tel. 71-35559292


Sale E Brasa
Rua Carimbama 917 Pituacu
Salvador –BA, Tel. 71-34611999


Porcao
Av Infante Dom Henrique, Flamengo
o Rio de Janeiro, Tel. 25548535


תמונות מהמקום
11Preview
33Preview
מוזמנים לשתף עם חבריכם
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google
  • הדפסה
  • אימייל
« פוסט קודם
פוסט הבא »
מחפש/ת משהו ספציפי?

לרשותכם אפשרות רישום וקבלת ניוזלטר ישירות לתיבת המייל האישית, לרישום מלאו את הטופס שלמטה:

עוד באתר
  • יינות האי הטרופי הנשכח
  • יין עז טעם מאי הגעש סנטוריני
  • הנשים היזמיות של צפון הודו
  • המרדף אחר הפיצה הטובה בעולם
  • היינות הלבנים של עמק הלואר
יוסי גינוסר
אם אתם חובבי בישול, יין או מסעות קולינריים, בבלוג של יוסי גינוסר תמצאו ידיד. מסעדה מומלצת בתל אביב? יין קינוח מצויין? באלו מסעדות לבקר ברומא? כיצד בוחרים בסטייק טוב? תשובות לכל אלה ועוד, תמצאו כאן.
תחומים עיקריים
  • ביקורת מסעדות
  • טיולי אוכל ויין
  • אוכל טוב
  • יין
עודכן לאחרונה
  • יינות האי הטרופי הנשכח
  • יין עז טעם מאי הגעש סנטוריני
  • הנשים היזמיות של צפון הודו
  • המרדף אחר הפיצה הטובה בעולם
  • היינות הלבנים של עמק הלואר
שפות
  • English
הוקם ע"י בית חרושת לוורדפרס
© כל הזכויות שמורות ליוסי גינוסר, בעקבות הטעם הטוב
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס