בעקבות הטעם הטוב, עם יוסי גינוסר
  • ראשי
  • קצת עלי
  • ביקורת מסעדות
  • אוכל טוב
  • יין
  • טיולי אוכל ויין
  • יצירת קשר
  • ראשי
  • קצת עלי
  • ביקורת מסעדות
  • אוכל טוב
  • יין
  • טיולי אוכל ויין
  • יצירת קשר
בעקבות הטעם הטוב, עם יוסי גינוסר
  • ראשי
  • קצת עלי
  • ביקורת מסעדות
  • אוכל טוב
  • יין
  • טיולי אוכל ויין
  • יצירת קשר
  • ראשי
  • קצת עלי
  • ביקורת מסעדות
  • אוכל טוב
  • יין
  • טיולי אוכל ויין
  • יצירת קשר
לווייטנאם ובחזרה בנמל תל אביב
ראשי » אוכל טוב » לווייטנאם ובחזרה בנמל תל אביב

מגזין WINET קישור לכתבה שפורסמה במגזין "winet"

בשנים האחרונות זוכים מטבחי העמים למקום של כבוד בקולינריה העולמית .שפים גדולים מן העולם מיישמים טכניקות בישול מערביות עם טעמים מתרבויות אוכל רחוקות והמסעדות האתניות משגשגות. מטבח שהצליח מאוד בישראל הוא המטבח האסיאתי. זה התחיל במטבח הסיני, עבר למטבח היפני וכיום משגשג בישראל המטבח הפן-אסיאתי. מסעדות כמו טאיזו, צפרה, זוזוברה, טופולופומפו, בית תאילנדי, פלורנטין האוס, האנוי ואחרות פורחות בתל אביב. הנפלא בבישול האסיאתי עבור הישראלים הוא "התפוצצות" הטעמים בפה, אשר כל כך חביבה עלינו.
לאחרונה השתתפתי בקורס בן 5 מפגשים בנושא "המטבחים של דרום מזרח אסיה" שתוכננה להעניק ידע לטבחים ולאנשי מקצוע אך מתאימה גם לטבחים חובבים. הקורס ניתן ב"דנון - בית הספר למקצועות הקולינריה" בניהולו של מאיר דנון, שנחשב בין בתי הספר המובילים בארץ לקולינריה. הקורס כלל היכרות עם תרבות האוכל של תאילנד ווייטנאם, טכניקות בישול אופייניות והיכרות עם חומרי הגלם המאפיינים ואופן השימוש בהם.
מיקומו של בית הספר בנמל תל אביב הוא כיפי במיוחד. ההפסקה במהלך הקורס היא זמן מעולה כדי לפוש מעט על המזח מול הגלים, ולחובבי הים שבינינו, הזמן שנדרש כדי להגיע מבית הספר ועד המגבת שעל שפת הים הוא חמש דקות בלבד..

תלמידים בקורס
קורס של "דנון- בית הספר למקצועות הקולינריה"

משיחות שקיימתי עם חברים לקורס עולה שהמשתתפים הם חבר'ה איכותיים של חובבי מטבח וקולינריה אשר מחפשים קורס מקיף יותר מהסדנאות בנות השעות הבודדות המוצעות כיום לרוב.
המטבח מאורגן כהלכה ומאפשר למשתתפים מרחב כיתה כדי לרשום את התיאוריה אך גם להתנסות בהכנת המנות בקבוצות עבודה קטנות. החלק המבעס היחיד בקורס היה ניקוי וצחצוח הכיריים ומשטחי העבודה (יש צוות נפרד אשר מנקה את הכלים) עם סיום יום הלימודים. הנחמה היחידה היא אולי שהקבוצה הבאה תקבל את המטבח נקי, כפי שאנחנו קבלנו אותו..
מדריך הקורס היה השף רביב גרא שבעבר ניהל את המטבח של זוזוברה. לאחר מכן, עבד שבע שנים בפריז כשף בכמה מסעדות וחזר ארצה כדי לסייע לאבי קונפורטי להקים את המטבח של צפרה. לבסוף נשאר וניהל אותה במשך שנים. לאחרונה פרש לדרך עצמאית והוא מעביר קורסים בבישול.

השף רביב גרא בפעולה
השף רביב גרא בפעולה

בניגוד לכמה קורסים אחרים בהם השתתפתי בעבר שהמנות שהכנו בהם היו "בסדר" אולי אפילו "נחמדות", אך לא יותר, המנות אותן הכנו בקורס "המטבחים של דרום מזרח אסיה" היו ממש טעימות.
צ'או טום
צ'או טום

נאם
נאם

מרק פו 2
מרק פו

הנה מתכון מוצלח אחד שייתן מעט טעם:

דג בקרמל
רכיבים
250 גר' דג פרוס
לרוטב
60 גר' סוכר דקלים /דמררה
40 גר' רוטב דגים
4 בצלי שאלוט פרוסים
20 גר' ג'ינג'ר פרוס דק וארוך
צ'ילי חריף פרוס
בצל ירוק, החלק הלבן, חתיכות של כ-5 ס"מ
250 גר' מי קוקוס

הכנה
להוסיף את סוכר הדקלים ומעט מים במחבת. לבשל עד הווצרות קרמל ולהוסיף את רוטב הדגים.
להוסיף את שאר רכיבי הרוטב ואת הדג. הרוטב אמור לכסות את הדג. לבשל כרבע שעה.
מגישים את הדג עם הרוטב על מצע של אורז ומקשטים עם טבעות בצל ירוק.

דג בקרמל 2
דג בקרמל

מוזמנים לשתף עם חבריכם
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google
  • הדפסה
  • אימייל
« פוסט קודם
פוסט הבא »
מחפש/ת משהו ספציפי?
לרשותכם אפשרות רישום וקבלת ניוזלטר ישירות לתיבת המייל האישית, לרישום מלאו את הטופס שלמטה:

עוד באתר
  • סדנת פסטלים מטריפים בזום מליסבון
  • טעימת קוניאק עד הבית
  • ריברה דל דוארו
  • מסורת בת 150 שנה נשברת, בצירי פורט 2016 ו 2017 יוצאים לשוק
  • תעלומה בסנט אמיליון
יוסי גינוסר
אם אתם חובבי בישול, יין או מסעות קולינריים, בבלוג של יוסי גינוסר תמצאו ידיד. מסעדה מומלצת בתל אביב? יין קינוח מצויין? באלו מסעדות לבקר ברומא? כיצד בוחרים בסטייק טוב? תשובות לכל אלה ועוד, תמצאו כאן.
תחומים עיקריים
  • ביקורת מסעדות
  • טיולי אוכל ויין
  • אוכל טוב
  • יין
עודכן לאחרונה
  • סדנת פסטלים מטריפים בזום מליסבון
  • טעימת קוניאק עד הבית
  • ריברה דל דוארו
  • מסורת בת 150 שנה נשברת, בצירי פורט 2016 ו 2017 יוצאים לשוק
  • תעלומה בסנט אמיליון
הוקם ע"י בית חרושת לוורדפרס
© כל הזכויות שמורות ליוסי גינוסר, בעקבות הטעם הטוב
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דלג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס