250 יינות בשעתיים וחצי

250 יינות בשעתיים וחצי

כמה תהיו מוכנים לשלם בעבור שעתיים וחצי במחיצת כמה יינות טובים? אנחש שרובכם לא תהיו מוכנים לנקז מארנקכם סכום מופרך של קרוב ל-400 דולר בעבור תענוג כזה. אבל מה אם אתם חובבי יין מושבעים, יש לכם יום הולדת בימים הקרובים ומבטיחים לכם את האפשרות לטעום 250 יינות מהטובים בעולם? האם לא תהיו מוכנים לקבל מתנה חד פעמית כזו?

קרא עוד ←
יינות הקינוח המדהימים של סיציליה

יינות הקינוח המדהימים של סיציליה

כשתכננתי את הטיול לסיציליה, ידעתי שמיוצרים באי יינות מעולים, אבל לא ידעתי שמיוצרים בו יינות קינוח. על אחת כמה וכמה לא העליתי בדעתי שעושים בו כמה מיינות הקינוח הלבנים הטובים בעולם. ובכן, אני אומר להגנתי: תטעמו ותחליטו בעצמכם. אני התאהבתי.

קרא עוד ←
קוניאק

קוניאק

"בניצחון, אתה זכאי לקוניאק, במפלה, אתה זקוק לו" אמר נפוליאון בונפארטה. איך הצליחו הצרפתים להפוך יין פשוט לזהב? ומיהם אלו שמעיזים לשתות אותו כיום עם קרנברי? הכל על המשקה הנחשק בעולם.

קרא עוד ←
פורט- אהבה ראשונה

פורט- אהבה ראשונה

כשאני מצהיר בפני חברים חובבי יין, שפורט הוא מהיינות הגדולים בעולם, לרוב אני מקבל הרמת גבה כתגובה. אז בואו נגש לעובדות: ברשימת היינות הטובים בעולם מתברגים מספר פורטים. חלק מאותם חובבי יין לא יתנו לי לבלבל אותם עם העובדות, הם ימשכו בכתפיים ויגידו: עד שהתרגלנו ליינות יבשים, אתה רוצה להחזיר אותנו ליינות קידוש? ואני אגיד: רק תנסו ותתאהבו.

קרא עוד ←
זהב בבקבוק

זהב בבקבוק

"יין קינוח? לא, זה לא מתאים לי, אני מעדיף יבשים". זו היתה התגובה השגרתית שקבלתי מצד חברים, כשספרתי להם על חוויותי מטיול יין ואוכל באלזאס. דרך ארוכה עברנו בישראל, מיינות הקידוש המתוקים (ולרבים מאתנו – "יינות הפטישים" הצבאיים) ועד ליינות היבשים. כיום רובנו נעדיף יינות יבשים, ועדיף אדום. ובכן, אני עומד כעת לבצע את הבלתי אפשרי כמעט – לנסות להקסים אתכם

קרא עוד ←
יינות קינוח לבנים

יינות קינוח לבנים

הבת הגדולה שלי חזרה זה עתה מהצבא, היא מציצה מאחורי גבי על בכתבה עליה אני עובד במחשב, מחבקת אותי ושואלת: "אתה לא תשכח לכתוב על ההייטסוויין, יין הקינוח החביב עלי?" מה קסמם של יינות הקינוח הלבנים? "הם קלילים ומתוקים כמו סוכריה" אומרת אביגייל, הסומלייה של מסעדת רפאל. "הם פרחוניים ומקסימים" אומרת אשתי. "הם מורכבים ומרתקים" אם תשאלו אותי….

קרא עוד ←
שנין בלאן – דרום אפריקה וישראל

שנין בלאן – דרום אפריקה וישראל

כאשר פנה אלי אייבן סאדי מיקבי סיידי, שבדרום אפריקה כדי להתייעץ עימי לגבי שם עברי חדש ליקב שלו, נשמטה לי כמעט הלסת. מה לדרום אפריקאי נוצרי ולעברית? אייבן הינו בחור עם תפיסת חיים מעניינת. לטענתו, האלוהים הוא זה שנתן לנו את הקרקע, ולכן מופרכת בעיניו טענת הבעלות שיש לרבים מאיתנו על קרקע. זו הסיבה שברצונו לשנות את שם היקב

קרא עוד ←
הגראפה הכשרה של ג'אקופו פולי

הגראפה הכשרה של ג'אקופו פולי

גראפה היא לא משקה שקל לשתות. היא לא מנסה להתחנף או להתחבב על השותה, אלא מפגינה נוכחות. סיפורו של אדם אחד, אוהב ישראל, שמייצר את הגראפה מהטובות בעולם....

קרא עוד ←
אמרונה – הענק האלגנטי

אמרונה – הענק האלגנטי

ב Valpolicella עושים יין כבר מאות שנים. זהו אזור יפהפה, המשופע בגידולי גפנים וזיתים צפונית לעיר ורונה בחבל וונטו (לא רחוק מוונציה). שם גם עושים יין ענק- האמרונה. זהו יין מרוכז מאוד ועוצמתי. בלוקבאסטר אמיתי. חובבי סגנון זה של יינות, כמוני, יתקשו להחליף יין זה בכל יין אחר...

קרא עוד ←