250 יינות בשעתיים וחצי

250 יינות בשעתיים וחצי

כמה תהיו מוכנים לשלם בעבור שעתיים וחצי במחיצת כמה יינות טובים? אנחש שרובכם לא תהיו מוכנים לנקז מארנקכם סכום מופרך של קרוב ל-400 דולר בעבור תענוג כזה. אבל מה אם אתם חובבי יין מושבעים, יש לכם יום הולדת בימים הקרובים ומבטיחים לכם את האפשרות לטעום 250 יינות מהטובים בעולם? האם לא תהיו מוכנים לקבל מתנה חד פעמית כזו?

קרא עוד ←
הכופתאות הטעימות בעולם

הכופתאות הטעימות בעולם

מהו המאכל הכי נפוץ בעולם? אולי כופתאות. כל תרבות והכופתאות שלה: רביולי, קרפלך, חינקלי, מאנטי, דושפרה ועוד ועוד. אבל מהן כופתאות הבשר הטעימות בעולם? כמו בשאלה היכן מגישים את החומוס הטעים בתל אביב, כל חובב אוכל ישבע באמו על הכופתאות הטעימות ביותר שאכל. ובכן, לאחר שטעמתי כנראה את רוב הכופתאות שיש לעולם להציע, יש לי בשורה.

קרא עוד ←
יינות הקינוח המדהימים של סיציליה

יינות הקינוח המדהימים של סיציליה

כשתכננתי את הטיול לסיציליה, ידעתי שמיוצרים באי יינות מעולים, אבל לא ידעתי שמיוצרים בו יינות קינוח. על אחת כמה וכמה לא העליתי בדעתי שעושים בו כמה מיינות הקינוח הלבנים הטובים בעולם. ובכן, אני אומר להגנתי: תטעמו ותחליטו בעצמכם. אני התאהבתי.

קרא עוד ←
חמאם תורכי

חמאם תורכי

הלכתי לחמאם תורכי באיסטנבול. מה בסך הכל בקשתי? קצת רוגע לנפש ולגוף. אבל לא בדיוק כך התפתחו הדברים.....

קרא עוד ←
Turkish Delights

Turkish Delights

סיכוייו של תייר שמזדמן לעיר זרה למצוא אוכל טוב הינם קלושים. גם בעיר כמו איסטנבול, שאפשר למצוא בה אוכל נהדר כמעט בכל פינת רחוב. לכן הצטרפנו לסיור קולינארי פרטי ברחובות איסטנבול, שהתגלה כלא פחות מנפלא.

קרא עוד ←
יין פורט, סיפור של עקשנות סקוטית ופורטוגזית

יין פורט, סיפור של עקשנות סקוטית ופורטוגזית

אלו שמכירים את "השריטה" הייחודית שלי, ייאנחו ויגידו: הוא שוב מתפייט על וינטג' פורט. להגנתי אומר, כי גדולים וטובים ממני סבלו משריטה דומה. סיר אדווארד סימור, אדמירל הצי הבריטי למשל כתב: "הגעתי למסקנה שאם אשתה מספיק פורט, אראה לבסוף את ספינתי נכנסת לנמל". נסו לטעום וינטג' פורט, ויתכן וסירתכם תגיע אף היא לחוף מבטחים.

קרא עוד ←
לונדון דווקא כן מחכה לי

לונדון דווקא כן מחכה לי

במהלך שני העשורים האחרונים יצא שמה של לונדון מרחוק כבירה גסטרונומית של העולם. זאת לאחר שנים רבות בהן המטבח הבריטי היה ידוע לשמצה ככזה שאין בו דבר למעט פאי רועים, פיש וצ'יפס ופודינג לקינוח. בשנים האחרונות חוזר המטבח הבריטי לרחובות, אך הפעם בגרסת גורמה. שפים סלבריטאים כגון גורדון רמזי מובילים את הסצנה העולמית.

קרא עוד ←
תענוגות בשרים וקאיפיריניה בברזיל

תענוגות בשרים וקאיפיריניה בברזיל

אכלתי כבר בכמה מסעדות בשר בעולם. כל ארץ "בשרית" והמעלות שלה. למשל, אין כמו ה-steakhouse האמריקאי לעסיסיות ונימוחות. מנגד, אין כמו הפאריז'ה הארגנטינאית לאסאדו עוצמתי. אולם מי שמחפש מגוון בלתי נתפס של בשרים, רק הצ'ורסקרייה הברזילאית (רודיזיו) ניצבת בפסגה.

קרא עוד ←
פנים אל פנים באיסטנבול

פנים אל פנים באיסטנבול

ישבנו זה מול זה במסעדה באיסטנבול, כאשר ברקע מנצנצים מימי קרן הזהב. נפגשנו לאחרונה לפני שנים רבות באירלנד, כאשר הוא ואני הינו עדיין סטודנטים. הוא כיום איש עסקים תורכי בעל גוף, ואני, בשיער מאפיר. החיבור נוצר מחדש בקלות, כאילו לא חלפו שנים רבות של פרידה. ואז הגענו לפוליטיקה והוא אמר: "מה אומר לך יוסי, ארדואן טוב לעם התורכי.

קרא עוד ←
תה של אחר הצהריים

תה של אחר הצהריים

האם יש אירוע יותר מסורתי ומושחת מתה מנחה בריטי המוגש במפוארים שבמלונות לונדון? בתפריט מצויים 17 סוגי תה לבחירה. הטקס מתחיל בחציית הסקונס לשניים, מריחתו בשכבה עבה של clotted cream ולאחר מכן בשכבה של קונפיטורה. מעולם לא טעמתי מעדן נימוח ועשיר מזה.

קרא עוד ←
העיקר שהרוח לא קלקלה לאשתי את המצב רוח

העיקר שהרוח לא קלקלה לאשתי את המצב רוח

זו הייתה חתונת הכסף של אשתי ושלי, כך שנתתי דרור לדמיוני, וחופש לארנק שלי ליצור עבורנו את החופשה האולטימטיבית. הזמנתי לנו סוף שבוע במלון נופש מפנק בכרתים, אשר נחשב מהאתרים היוקרתיים ביוון. בסדרה של תכתובות קדחתניות עם המלון ארגנתי פרחים ושמפניה בחדר, חבילת טיפולים וארוחת ערב רומנטית. מחלקת ההזמנות של המלון התמסרה לחלוטין לגחמותי

קרא עוד ←
זהב בבקבוק

זהב בבקבוק

"יין קינוח? לא, זה לא מתאים לי, אני מעדיף יבשים". זו היתה התגובה השגרתית שקבלתי מצד חברים, כשספרתי להם על חוויותי מטיול יין ואוכל באלזאס. דרך ארוכה עברנו בישראל, מיינות הקידוש המתוקים (ולרבים מאתנו – "יינות הפטישים" הצבאיים) ועד ליינות היבשים. כיום רובנו נעדיף יינות יבשים, ועדיף אדום. ובכן, אני עומד כעת לבצע את הבלתי אפשרי כמעט – לנסות להקסים אתכם

קרא עוד ←