חמאם תורכי

חמאם תורכי

הלכתי לחמאם תורכי באיסטנבול. מה בסך הכל בקשתי? קצת רוגע לנפש ולגוף. אבל לא בדיוק כך התפתחו הדברים.....

קרא עוד ←
Turkish Delights

Turkish Delights

סיכוייו של תייר שמזדמן לעיר זרה למצוא אוכל טוב הינם קלושים. גם בעיר כמו איסטנבול, שאפשר למצוא בה אוכל נהדר כמעט בכל פינת רחוב. לכן הצטרפנו לסיור קולינארי פרטי ברחובות איסטנבול, שהתגלה כלא פחות מנפלא.

קרא עוד ←
יין פורט, סיפור של עקשנות סקוטית ופורטוגזית

יין פורט, סיפור של עקשנות סקוטית ופורטוגזית

אלו שמכירים את "השריטה" הייחודית שלי, ייאנחו ויגידו: הוא שוב מתפייט על וינטג' פורט. להגנתי אומר, כי גדולים וטובים ממני סבלו משריטה דומה. סיר אדווארד סימור, אדמירל הצי הבריטי למשל כתב: "הגעתי למסקנה שאם אשתה מספיק פורט, אראה לבסוף את ספינתי נכנסת לנמל". נסו לטעום וינטג' פורט, ויתכן וסירתכם תגיע אף היא לחוף מבטחים.

קרא עוד ←
לונדון דווקא כן מחכה לי

לונדון דווקא כן מחכה לי

במהלך שני העשורים האחרונים יצא שמה של לונדון מרחוק כבירה גסטרונומית של העולם. זאת לאחר שנים רבות בהן המטבח הבריטי היה ידוע לשמצה ככזה שאין בו דבר למעט פאי רועים, פיש וצ'יפס ופודינג לקינוח. בשנים האחרונות חוזר המטבח הבריטי לרחובות, אך הפעם בגרסת גורמה. שפים סלבריטאים כגון גורדון רמזי מובילים את הסצנה העולמית.

קרא עוד ←
תענוגות בשרים וקאיפיריניה בברזיל

תענוגות בשרים וקאיפיריניה בברזיל

אכלתי כבר בכמה מסעדות בשר בעולם. כל ארץ "בשרית" והמעלות שלה. למשל, אין כמו ה-steakhouse האמריקאי לעסיסיות ונימוחות. מנגד, אין כמו הפאריז'ה הארגנטינאית לאסאדו עוצמתי. אולם מי שמחפש מגוון בלתי נתפס של בשרים, רק הצ'ורסקרייה הברזילאית (רודיזיו) ניצבת בפסגה.

קרא עוד ←
פנים אל פנים באיסטנבול

פנים אל פנים באיסטנבול

ישבנו זה מול זה במסעדה באיסטנבול, כאשר ברקע מנצנצים מימי קרן הזהב. נפגשנו לאחרונה לפני שנים רבות באירלנד, כאשר הוא ואני הינו עדיין סטודנטים. הוא כיום איש עסקים תורכי בעל גוף, ואני, בשיער מאפיר. החיבור נוצר מחדש בקלות, כאילו לא חלפו שנים רבות של פרידה. ואז הגענו לפוליטיקה והוא אמר: "מה אומר לך יוסי, ארדואן טוב לעם התורכי.

קרא עוד ←
תה של אחר הצהריים

תה של אחר הצהריים

האם יש אירוע יותר מסורתי ומושחת מתה מנחה בריטי המוגש במפוארים שבמלונות לונדון? בתפריט מצויים 17 סוגי תה לבחירה. הטקס מתחיל בחציית הסקונס לשניים, מריחתו בשכבה עבה של clotted cream ולאחר מכן בשכבה של קונפיטורה. מעולם לא טעמתי מעדן נימוח ועשיר מזה.

קרא עוד ←
העיקר שהרוח לא קלקלה לאשתי את המצב רוח

העיקר שהרוח לא קלקלה לאשתי את המצב רוח

זו הייתה חתונת הכסף של אשתי ושלי, כך שנתתי דרור לדמיוני, וחופש לארנק שלי ליצור עבורנו את החופשה האולטימטיבית. הזמנתי לנו סוף שבוע במלון נופש מפנק בכרתים, אשר נחשב מהאתרים היוקרתיים ביוון. בסדרה של תכתובות קדחתניות עם המלון ארגנתי פרחים ושמפניה בחדר, חבילת טיפולים וארוחת ערב רומנטית. מחלקת ההזמנות של המלון התמסרה לחלוטין לגחמותי

קרא עוד ←
זהב בבקבוק

זהב בבקבוק

"יין קינוח? לא, זה לא מתאים לי, אני מעדיף יבשים". זו היתה התגובה השגרתית שקבלתי מצד חברים, כשספרתי להם על חוויותי מטיול יין ואוכל באלזאס. דרך ארוכה עברנו בישראל, מיינות הקידוש המתוקים (ולרבים מאתנו – "יינות הפטישים" הצבאיים) ועד ליינות היבשים. כיום רובנו נעדיף יינות יבשים, ועדיף אדום. ובכן, אני עומד כעת לבצע את הבלתי אפשרי כמעט – לנסות להקסים אתכם

קרא עוד ←
המטבח הספרדי החדש

המטבח הספרדי החדש

אצלנו במשפחה יש ויכוח רב שנים. בעוד שגיסי ואחותי מצדדים בסגנון טיול של "לאן שלוקחות הרגליים" אשתי ואני גורסים שטיול טוב מתחיל בעבודת הכנה טובה. מכיוון שעבודת ההכנה שלי לקחה אותי היום להליכה מתישה ברחובות מדריד, התחלתי לראות את הצדדים החיוביים שבגישה השנייה....

קרא עוד ←
קרנבל מטריף בטנריף

קרנבל מטריף בטנריף

האם ידעתם, שקרנבל מספר שניים בגודלו בעולם, אחרי הקרנבל בריו, מתקיים בטנריף? אלפי איש, עוברים בסך בתחפושות מרהיבות ומושקעות. משאיות הנושאות תפאורה כבדה ועליהן מלכות הקרנבל בתלבושות ענק נוצצות, קבוצות רקדני סלסה, ותזמורות של עשרות נגנים עוברים במצעד שפשוט אינו נגמר. מה מניע את שיגעון ענק ההיקף הזה הנמשך כעשרה ימים במחצית פברואר כל שנה?

קרא עוד ←
לבן- שחור- לבן, פסיפס דרום אפריקאי

לבן- שחור- לבן, פסיפס דרום אפריקאי

צ'לסי הינה בחורה שחורה בת שלושים ושמונה אשר גרה בעיר עוני בפאתי קייפטאון. עיסוקה הוא בניקוי ראשי כבשים מהעור והפרווה העוטפת אותם, באמצעות שריפתם, כדי שאפשר יהיה לאחר מכן לבשלם כמאכל לעניים. לצורך כך היא נאלצת לשבת כל היום ממש בתוך המדורה שבוערת בחזית הפחון בו היא גרה. עשן כבד וריח חריכת עור כמעט בלתי נסבל אפף אותה ואת סביבתה

קרא עוד ←