ריברה דל דוארו

ריברה דל דוארו

ריברה דל דוארו, שבה מייצרים כמה מהיינות הטובים בעולם מרוחקת שעה נסיעה דרומית למדריד, אבל מרגישה כמו עולם אחר. קשה לארגן טיול יין שם, לפעמים קשה מאוד. חלק מהיקבים האיכותיים כלל אינם ערוכים לביקורים: הם קטנים מאוד, אין להם חדר טעימות, והם גם לא מעודדים ביקורים. אמרתי "לא מעודדים"? התכוונתי "מכשילים את המבקר האקראי". אבל המאמץ משתלם. קראו מדוע.

קרא עוד ←
מסורת בת 150 שנה נשברת, בצירי פורט 2016 ו 2017 יוצאים לשוק

מסורת בת 150 שנה נשברת, בצירי פורט 2016 ו 2017 יוצאים לשוק

חובבי פורט ברחבי העולם מבולבלים. פעם ראשונה, מזה 150 שנה, שחררו היקבים בפורטוגל שתי שנות בציר יוצאות דופן באיכותן, אחת אחרי השנייה. או כפי שאמר מנכ"ל אחד היקבים: אם שנת בציר מיוחדת היא אירוע כה נדיר, אז לא פלא שאתם שואלים אותי למה לעזאזל אתם עושים זאת שנתיים ברציפות?

קרא עוד ←
תעלומה בסנט אמיליון

תעלומה בסנט אמיליון

היינו אז צעירים ויפים מאוהבים אחד בשניה וגם בטעמים של צרפת. נודדים מיקב ליקב באזור סנט אמיליון שבבורדו, מבוסמים ומצחקקים. כששבנו ארצה, שאלתי את עצמי, האם היתה זו האווירה והקסם באוויר שגרמו ליין להיות נפלא כל כך? לאחר שנים, חזרתי לסנט אמיליון כדי לפתור את התעלומה.

קרא עוד ←
250 יינות בשעתיים וחצי

250 יינות בשעתיים וחצי

כמה תהיו מוכנים לשלם בעבור שעתיים וחצי במחיצת כמה יינות טובים? אנחש שרובכם לא תהיו מוכנים לנקז מארנקכם סכום מופרך של קרוב ל-400 דולר בעבור תענוג כזה. אבל מה אם אתם חובבי יין מושבעים, יש לכם יום הולדת בימים הקרובים ומבטיחים לכם את האפשרות לטעום 250 יינות מהטובים בעולם? האם לא תהיו מוכנים לקבל מתנה חד פעמית כזו?

קרא עוד ←
הכופתאות הטעימות בעולם

הכופתאות הטעימות בעולם

מהו המאכל הכי נפוץ בעולם? אולי כופתאות. כל תרבות והכופתאות שלה: רביולי, קרפלך, חינקלי, מאנטי, דושפרה ועוד ועוד. אבל מהן כופתאות הבשר הטעימות בעולם? כמו בשאלה היכן מגישים את החומוס הטעים בתל אביב, כל חובב אוכל ישבע באמו על הכופתאות הטעימות ביותר שאכל. ובכן, לאחר שטעמתי כנראה את רוב הכופתאות שיש לעולם להציע, יש לי בשורה.

קרא עוד ←
יינות הקינוח המדהימים של סיציליה

יינות הקינוח המדהימים של סיציליה

כשתכננתי את הטיול לסיציליה, ידעתי שמיוצרים באי יינות מעולים, אבל לא ידעתי שמיוצרים בו יינות קינוח. על אחת כמה וכמה לא העליתי בדעתי שעושים בו כמה מיינות הקינוח הלבנים הטובים בעולם. ובכן, אני אומר להגנתי: תטעמו ותחליטו בעצמכם. אני התאהבתי.

קרא עוד ←
חמאם תורכי

חמאם תורכי

הלכתי לחמאם תורכי באיסטנבול. מה בסך הכל בקשתי? קצת רוגע לנפש ולגוף. אבל לא בדיוק כך התפתחו הדברים.....

קרא עוד ←
Turkish Delights

Turkish Delights

סיכוייו של תייר שמזדמן לעיר זרה למצוא אוכל טוב הינם קלושים. גם בעיר כמו איסטנבול, שאפשר למצוא בה אוכל נהדר כמעט בכל פינת רחוב. לכן הצטרפנו לסיור קולינארי פרטי ברחובות איסטנבול, שהתגלה כלא פחות מנפלא.

קרא עוד ←
יין פורט, סיפור של עקשנות סקוטית ופורטוגזית

יין פורט, סיפור של עקשנות סקוטית ופורטוגזית

אלו שמכירים את "השריטה" הייחודית שלי, ייאנחו ויגידו: הוא שוב מתפייט על וינטג' פורט. להגנתי אומר, כי גדולים וטובים ממני סבלו משריטה דומה. סיר אדווארד סימור, אדמירל הצי הבריטי למשל כתב: "הגעתי למסקנה שאם אשתה מספיק פורט, אראה לבסוף את ספינתי נכנסת לנמל". נסו לטעום וינטג' פורט, ויתכן וסירתכם תגיע אף היא לחוף מבטחים.

קרא עוד ←
לונדון דווקא כן מחכה לי

לונדון דווקא כן מחכה לי

במהלך שני העשורים האחרונים יצא שמה של לונדון מרחוק כבירה גסטרונומית של העולם. זאת לאחר שנים רבות בהן המטבח הבריטי היה ידוע לשמצה ככזה שאין בו דבר למעט פאי רועים, פיש וצ'יפס ופודינג לקינוח. בשנים האחרונות חוזר המטבח הבריטי לרחובות, אך הפעם בגרסת גורמה. שפים סלבריטאים כגון גורדון רמזי מובילים את הסצנה העולמית.

קרא עוד ←
תענוגות בשרים וקאיפיריניה בברזיל

תענוגות בשרים וקאיפיריניה בברזיל

אכלתי כבר בכמה מסעדות בשר בעולם. כל ארץ "בשרית" והמעלות שלה. למשל, אין כמו ה-steakhouse האמריקאי לעסיסיות ונימוחות. מנגד, אין כמו הפאריז'ה הארגנטינאית לאסאדו עוצמתי. אולם מי שמחפש מגוון בלתי נתפס של בשרים, רק הצ'ורסקרייה הברזילאית (רודיזיו) ניצבת בפסגה.

קרא עוד ←
פנים אל פנים באיסטנבול

פנים אל פנים באיסטנבול

ישבנו זה מול זה במסעדה באיסטנבול, כאשר ברקע מנצנצים מימי קרן הזהב. נפגשנו לאחרונה לפני שנים רבות באירלנד, כאשר הוא ואני הינו עדיין סטודנטים. הוא כיום איש עסקים תורכי בעל גוף, ואני, בשיער מאפיר. החיבור נוצר מחדש בקלות, כאילו לא חלפו שנים רבות של פרידה. ואז הגענו לפוליטיקה והוא אמר: "מה אומר לך יוסי, ארדואן טוב לעם התורכי.

קרא עוד ←